top of page
  • Moet ik fysiek fit zijn om aan ademtherapie te doen?
    Nee, ademtherapie is van toepassing voor eender wie, en met elk fitnessniveau; omdat jij tijdens een ademsessie altijd zelf kunt bepalen hoe intensief je in de ervaring duikt. Dit wordt uitgebreid uitgelegd en begeleidt voor de ademsessie start. Dus het is absoluut geen activiteit waar een goed uithouding voor nodig is. Het allerbelangrijkste is je motivatie en de intentie waarmee je deelneemt. Of je nu een actieve sporter bent of een zittende levensstijl hebt, de oefeningen zijn toegankelijk voor iedereen. Als je lichamelijke beperkingen hebt, kan je aangepaste ademtechnieken toepassen die jou ondersteunen in je persoonlijke situatie. Vraag zeker op voorhand extra informatie als je nog vragen hebt.
  • Kan ik ademtherapie online doen?
    Ja, ademtherapie kan zowel in-persoon of online worden gedaan. Als je nog geen ervaring hebt met ademhalingsoefeningen dan is het wel zeer aangeraden om eerst een sessie onder begeleiding van een ademcoach mee te maken. Dan weet je beter wat je kan verwachten gedurende de 45 minuten ademen. Het voordeel van een sessie online; thuis in jouw eigen vertrouwde omgeving is het soms makkelijker om spanning en emoties los te laten. Je kan makkelijker en sneller tot jezelf komen om echt die ontlading te krijgen. Voor een online sessie heb je het volgende nodig; een rustige plek, een goede internetverbinding, yoga matje, dekentje, slaapmasker, koptelefoon, en een zoom account. Het is niet onbelangrijk om aan de andere huisgenoten te laten weten dat je met een ademsessie meedoet, anders lopen ze misschien onverwacht binnen en storen ze jouw proces. Heb je nog vragen, aarzel zeker niet om ons te contacteren.
  • Wat is het verschil tussen ademtherapie en ademwerk?
    Ademwerk is meer gericht op het optimaliseren van je ademhaling voor persoonlijk welzijn en dagelijkse prestaties. Dit wordt gebruikt bij specifieke ademhalingsproblemen, zoals chronische hyperventilatie, astma of COPD. Ademtherapie werkt meer op de emotionele kant, tijdens een sessie activeer je het lichaam om ontspanning en opluchting te creëren achteraf. Dit kan ook in combinatie gedaan worden met andere therapeutische vormen, zoals de psychologie.
  • Is ademtherapie veilig?
    Ja, ademwerk is heel veilig iedereen mits de juiste instructies en voorbereiding. Bij verschillende ademhalingstechnieken is het belangrijk om rekening te houden met enkele persoonlijke medische situaties zoals ademhalingsproblemen, of hartklachten. De volledige lijst kan je onderaan de pagina vinden van deze link: https://www.ademdiep.be/uitleg-hollistisch-ademen Indien jij hiermee overeenkomt dan is het belangrijk om op voorhand jouw begeleider te verwittigen en je dokter om raad te vragen voordat je aan de ademsessie deelneemt. In vele gevallen wordt de ademtechniek aangepast aan jouw situatie. Iedereen kan deelnemen aan ademtherapie, het enigste dat je nodig hebt, zijn een goede paar longen en de motivatie om deel te nemen aan deze openbarende ervaring. Er wordt altijd duidelijk uitgelegd hoe jij in controle blijft en hoe je je voorbereidt op de ademsessie. Dus ben je nieuwsgierig, maar zit je nog met enkele vragen? Aarzel zeker niet om naar meer informatie te vragen via mail of whatsapp.
  • Wat kan ik achteraf verwachten?
    Dit is heel uiteenlopend per persoon omdat het afhangt van de intensiteit waarmee je deelneemt, maar ook de lichamelijke spanning die je ervaart voor dat je aan de sessie deelneemt. Meestal voelen de mensen zich achteraf: -Opgelucht: het gevoel van spanning los laten, zowel fysiek als emotioneel kan het echt deugd doen. -Blij: Als je aan jezelf werkt of ongewenste spanning/stress eindelijk achter je kunt laten, dan kan dit jou blij maken, tot zelfs een glimlach op je gezicht. -Ontspannen: Door het lichaam te activeren na de ademsessie, kom je erna tot een diep gevoel van ontspanning en rust. De activatie zorgt voor perspectief en laat jou wegzakken in een kalm gevoel nadien. -Verbonden: Veel mensen voelen vóór de sessie weinig verbinding met hun lichaam, vaak omdat ze teveel stress ervaren en vooral in hun hoofd zitten, zonder echt aandacht te geven aan hun lichaam. Tijdens de ademsessie wordt je begeleidt naar een sterke, diepe focus zodat erna de sessie een groter bewustzijn over je lichaam gecreëerd wordt. Een gevoel van verbinding. -Helder: Misschien springen er allerlei nieuwe ideeën, plannen of toekomst visies in je gedachten tijdens de ademsessie. De stimulatie van je lichaam en het loslaten van drukke of sombere gedachten kan ervoor zorgen dat jij terug een nieuwe kijk krijgt op je persoonlijke leven, een gevoel dat er meer helderheid is binnengestroomd.
  • Hoe bereidt ik mij het best voor op een ademsessie
    Het is belangrijk om geen zware maaltijden te consumeren twee uur voor de sessie begint. Ademtechnieken uitvoeren met een volle maag kan zwaar en oncomfortabel aanvoelen. Je kan best losse, comfortabele kleding dragen zodat je de ruimte hebt om te bewegen en het lichaam makkelijk kan laten in en uitzetten tijdens de adembewegingen. Zorg er ook voor dat je na de ademsessie geen belangrijke activiteiten gepland hebt. Het beste kan je na de sessie nog een uur of twee na-genieten van de ontspanning die je gecreëerd hebt.
  • Hoe bereid ik me voor op een massagebehandeling?
    Het is handig om comfortabele kleding te dragen naar je afspraak en je eet best geen zware maaltijd net voor de massage. Zorg er ook voor dat je verzorgd naar een massage sessie komt, neem bijvoorbeeld een douche of fris je wat op zodat je comfortabel op de tafel kunt gaan liggen zonder zorgen. Indien je specifieke klachten dan kan je deze best op voorhand uitleggen aan de masseur, zodat hij zijn technieken kan aanpassen aan jouw persoonlijke situatie. . Plan ook geen andere activiteiten na de massage zodat je verder kunt genieten van het ontspannen gevoel. Een warm bad of een avond voor de tv in een warm dekentje zijn zeker een aanrader!
  • Ik heb fibromyalgie. Kan een massage mijn pijnklachten verlichten zonder dat het te pijnlijk wordt?
    Absoluut, massages kunnen bijdragen aan verlichting bij fibromyalgie, maar de behandeling moet voorzichtig worden aangepast om overbelasting te voorkomen. Rustige technieken en zachte bindweefselmassage kunnen helpen om spierspanning te verminderen en ontspanning te bevorderen, zonder intensieve druk. Vaak worden massages voor fibromyalgie met minder druk uitgevoerd en afgestemd op jouw pijngrens.
  • Wat kan ik verwachten na een 'deep tissue' massage, en hoe verzorg ik mezelf achteraf?
    Na een diepe weefselmassage kunnen spieren en fascia gevoelig aanvoelen in de behandelde gebieden, wat te vergelijken is met een lichte spierpijn. In sommige gevallen kunnen lichte verkleuringen in de huid optreden, wat een normale lichaamsreactie is op de intensieve druk die tijdens de behandeling op de spieren is uitgeoefend. Om het herstelproces te ondersteunen, is het belangrijk goed gehydrateerd te blijven; water met een klein beetje zout helpt om efficiënt je lichaam te hydrateren op cellulaire niveau. Veel water drinken helpt natuurlijk ook bij de afvoer van afvalstoffen en voorkomt stijfheid voor de volgende dag. Het toepassen van warmte, bijvoorbeeld via een warm bad, kan ook bijdragen aan het ontspannen van de spieren. Overleg met je therapeut of lichte rek- en strekoefeningen geschikt zijn om de positieve effecten van de massage langer vast te houden.
  • Kan een massage helpen bij chronische rug- of nekpijn?
    Ja, massages kunnen effectief zijn bij het verlichten van chronische rug- en nekpijn door spierspanning te verminderen en doorbloeding te verbeteren. Deep tissue massage en triggerpoint therapie zijn bijvoorbeeld technieken die zich richten op diepe spierlagen en knopen die pijn veroorzaken. Bij chronische klachten is het aangewezen om meerdere sessie kort op elkaar in te plannen, zodat er constructief aan de onderliggen de oorzaak kan gewerkt worden.
bottom of page